BloggProffs

God Fortsättning!

Den lilla skiten har nu hunnit bli dryga halvåret. Han är mycket uppskattad av hela familjen. Även Pers hjärta har mjuknat något :) Anledningen är hans alldeles underbara lynne. Han är lugn och gosig inomhus, väcker ungarna om morgnarna genom att slicka i ansiktet när jag lyfter upp honom i sängen och sitter i knät på dem då de spelar kort. Ute vill han gärna sprida sitt glädjeevangelium. Han viftar svansen och vill leka med alla andra hundar! Han tränar gärna med stormatten och hänger med på promenaderna oavsett hur långa (eller korta för den delen) de är. Han kräver inte mycket och är med på allt.

Den stora reparerar sig fantastiskt fort! Magen har läkt fint och han har slutat kräkas :) I och med träningsuppehåll och mindre motion har han lagt sig till med lite olater, som att inte alltid komma när jag ropar och bete sig lite både inne och ute. Men jag har full förståelse för det. Han är en arbetsmaskin och behöver helt enkelt få jobba! När jag kommer hem från Spanien ska jag börja åka lite skidor med honom, om han fortfarande ser ren ut ska jag prova lite skyddsträning igen. Saknar det! Tävlingslydnad med Balto är faktiskt sådär att hålla på med. Har tyvärr fått erkänna att jag inte tycker det är så kul som det är med andra hundar (som Freja eller Tussen). Han är för självständig tror jag. Om jag tränar med bollen kräver han att få den och blir ”för mycket”. Han varvar upp och ljudar. Om belöningen dröjer kan det hända att han stöter efter bollen. Mindre het belöning så hamnar han fel i motivation och ljudar utav den anledningen… Jag kan träna med boll och belöna ofta i början av träningen (så som jag gjorde under våren) med bieffekten sega sättanden och en hund som enbart jobbar för bollen. Känner mig tveksam till det, måste finnas en annan väg. Han har en enorm arbetskapacitet! Vi får se om jag blir sugen igen i vår (säkert, jag är en lydnadsnörd trots allt) eller om jag tycker det räcker att köra med Tussen.

GOTT NYTT ÅR!!!

En kommentar till “God Fortsättning!”

  1. ImoAnna Säger:

    Lydnadsnörden i dig kan satsa på Tussen. Balto kan ju få se på och sukta och gå in och göra en del saker då och då. Till slut kanske han fattar grejen.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu