BloggProffs

leende själ

Nu har den där jobbiga irritationen och ilskan släppt taget om mig. Så sköööönt! Det värsta med såna där arga, gråa perioder är att jag lätt kommer in i en tjurig, negativ spinn, nedåt. Sen, när hormonerna (dem skyller jag på ibland) har lugnat sig är jag kvar i träsket.

När Balto är frustrerad och piper är det förstås jätteviktigt att jag är helt lugn. Men hur lätt är det när man hatar pip? Senaste tiden har jag misslyckats. Det var därför jag hade en paus i lydnaden. Igår började jag träningen igen, med en leende själ :) Hemma i Uppsala var det lättare att ha en leende själ för jag hade min träningskompis som påminde mig och så var Freja en betydligt enklare hund än Balto. Nu måste jag komma ihåg det utan påminnelser och nu jädrar ska jag klara det! När jag inte kan hålla känslorna i schack ska jag ta en paus från träningen. Igår i alla fall var vi med och tränade i en lydnadsgrupp. Det var mycket hundar omkring oss och planen var iordningställd. Balto laddade som tusan på konerna och var ganska okoncentrerad på så vis att han ville ha koll på det mesta. Samtidigt ville han verkligen jobba och var på spänn. Vi körde inget fritt följ men behövde transportera oss mellan momenten, de transportsträckorna blev ljudliga. Men jag var blank!

Idag körde vi skydd för första gången på några veckor. Det visade sig att min träning att ”vakta” på egen hand har givit resultat. Idag var han klistrad vid benet stor del av träningen. Jag älskar det! Så häftigt! Tränaren testade att provocera honom när jag satt på ett hinder och tränaren var bakom och två gånger hoppade han över men sen var han kvar klistrad vid mig som han ska.

Jag hade med mig visselpipa idag för inkallning. När jag provblåste dissade tränaren den totalt, den var alldeles för låg. Jag fick en känsla att han sa det bara för att, så jag hävdade bestämt att den var mycket bra. Bara att testa. Vi körde attack från långt håll med bett i en skyddsärm. Jag visslade och Balto kom som en oljad blixt! Ha ha! Härligt att 1) hunden är så villig att komma 2) ha rätt! Dessutom bet han fullt idag. Jag är väldigt nöjd och jag ser på min stjärna att även han är nöjd.

Fick förresten ett tips under en föreläsning om hur man kan bli gladare. Man sätter en penna på tvären i munnen så läpparna tvingas till ett leende. Då registrerar hjärnan att kroppen ler och frisättningen av dopamin (kanske?) ökar. 7 minuter ska man ha pennan i munnen. Så numera kan man se en galning med jättegrinet åka runt i Moskvatrafiken :D

2 Kommentarer till “leende själ”

 1. Mia Säger:

  =D Jag tror jag skrattar på mig!!!
  Har aldrig hört detta med pennan, ska helt klart testa själv nå’n gång.
  Fint att du står på dig vad det gäller visselpipor. Hundmattar vet bäst ,speciellt svenska sådana ;P

  Kram, Mia&Stubina (som är sååå stolt i sitt nya halsband)

 2. skruv Säger:

  Ett tips bara: Man är nog inte lika anonym där du befinner dig, kanske ska testa hemma istället för i bilen ;)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu